
نایب رئیس بانوان فدراسیون ورزشهای همگانی تاکید کرد که غفلت از ورزش بانوان نظام فرهنگی جامعه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزشهای همگانی، نخستین گردهمایی نواب رئیس بانوان هیاتهای استانی فدراسیون ورزشهای همگانی با حضور رئیس، نواب رئیس و مسئولان فدراسیون روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۸ و ۹ بهمن) به میزبانی جزیره قشم برگزار شد.
آذین ساکی در این گردهمایی گفت: برای من افتخار بزرگی است که در جمع شما عزیزان «سفیران تندرستی و سلامت بانوان ایران زمین» هستم. عرایضم را با فرمایشی از مقام معظم رهبری متبرک میکنم که فرمودند: «این اندیشه که جایگاه زن در نظامهای اجتماعی و در محیط زندگی آنگونه که شایسته بانوان است تعیین شود، یکی از ضروریترین کارهای دوران ما است.»
نایب رئیس بانوان فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: امروزه سلامت و رفاه اجتماعی زنان نه تنها به عنوان یک حق انسانی شناخته شده، بلکه تأثیر آن در سلامت خانواده و جامعه نیز اهمیت روز افزون یافته است. سلامت زنان در بر گیرنده رفاه جسمانی، روانی و اجتماعی آنان است که از عوامل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جامعه متاثر میشود.
وی ادامه داد: این تعریف از سلامت زنان، چارچوب مفهومی یک رویکرد مرتبط و موثر، در اهمیت و گستردگی پدیده ورزش و فعالیت بدنی در ارتقاء سلامت جسمانی و روانی ارائه میدهد. بیش از ۴۹.۵ درصد از جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند و سلامت آنان به عنوان تربیت کننده نسلهای آینده دارای اهمیت فراوانی است.
آذین ساکی با بیان اینکه رابطه «زن و ورزش از دو بعد» قابل طرح است ادامه داد: نخست تاثیر ورزش بر سلامت زن و در نتیجه سلامت جامعه و دیگر، نقش زن به عنوان نقش تربیتی در مقام مادر و همسر و تاثیرگذار در ایفای نقشهای فردی، اجتماعی و خانوادگی نسلی دیگر در جامعه میباشد.
ساکی ادامه داد: ورزش بانوان و توسعه مشارکت در فعالیتهای بدنی، از بارزترین نمودهای فرهنگی هر جامعه است که غفلت از آن نظام فرهنگی جامعه را با مشکل مواجه ساخته و نادیده گرفتن و یا حتی کمرنگ دانستن آن، انحراف از مسیر توسعه همه جانبه و پایدار را موجب میشود.
این مدیر باسابقه ورزش کشور تاکید کرد: از ادوار گذشته تاکنون موضوع زن و ورزش، بازتاب دهنده شرایط در حال گذار زنان و بیانگر میزان نظام یافتگی و عقلانیت حاکم بر جامعه و مفهوم و معنای تکامل شناختی، عاطفی و اجتماعی جامعه بوده و محرومیت زنان از تاثیرات و کارکردهای فردی و اجتماعی ورزش، خسارات جبران ناپذیری را در پی دارد که حتی نسلهای متمادی را متاثر خواهد نمود.
نایب رئیس بانوان فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: با تعمق در این مهم، انتظار میرود ورزش همگانی در جهت افزایش فعالیت بدنی، جزء لاینفک سیاستها و برنامههای کلان دولت برای اقشار جامعه قرار گیرد.
وی ادامه داد: مطابق با اهداف مندرج در سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام، ایران ۱۴۰۴، جامعهای برخوردار از سلامت و رفاه، توجه به نهاد خانواده و بهره مندی زنان از جایگاه مطلوب در عرصههای اجتماعی و ایجاد فرصتهای برابر برای همگان خواهد بود. حال آنکه، در آستانه ورود به قرن جدید و در گذر از هزاره سوم، همچنان میزان حضور زنان در فعالیتهای ورزشی در کشورهای مختلف متفاوت است و در تمام کشورها شاهد حضور کمتر زنان در مقایسه با مردان در فعالیتهای ورزشی هستیم.
ساکی افزود: اگر چه در ۴ دهه اخیر افتخارات بسیاری توسط زنان توانمند ایران در میادین ملی و بین المللی کسب و حاصل شده است اما پژوهشها، مطالعات و آمار رسمی منتشره حکایت از «وجود ۶۴ درصد کم تحرکی و عدم پرداختن به فعالیت بدنی و ورزش همگانی در بین زنان دارد.» بیماریها و مشکلات ناشی از این معضل و عدم توجه به این مهم، هزینههای مادی و معنوی بسیار گزافی را برای کشور به وجود میآورد.
این مقام مسئول ادامه داد: اولین نشست رسمی نواب رئیس بانوان هیاتهای ورزش همگانی کشور را در شرایطی برگزار میکنیم که ۷ ماه از آغاز فعالیت فدراسیون راهبردی – علمی و جهادی ورزشهای همگانی گذشته و این در حالی است که آمارهای رسمی منتشره از شیوع بیماریهای غیر واگیر نظیر «دیابت، فشارخون چاقی و کم تحرکی دو سوم از زنان نشان، نشان از سبک زندگی معیوب و غیر فعال جامعه و اعمال سیاستهای نامتوازن در توسعه ورزشهای همگانی در گذشته را دارد که این مهم رسالت ما را در اتخاذ سیاستها و راهبردهای اثربخش افزونتر مینماید.
وی افزود: اگر چه نحوه مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی قدری پیچیده است لیکن باور داریم حضور فعال زنان در فعالیتهای بدنی منظم و کاهش کم تحرکی دور از ذهن و دور از دسترس نخواهد بود. ایجاد جریان توسعه ورزش سلامت محور، در زنان ایران، با تکیه بر دانش علمی و ترسیم چشم انداز گسترش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی مبتنی بر اصل سلامت بخشی مهمترین رسالتی است که بر عهده ما نهاده شده است.
آذین ساکی در پایان گفت: امروزه مدیران توانمند ورزش همگانی بانوان کشور گرد هم آمدهاند تا با به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات علمی و عملی و مدد سیاست گذاری مطلوب فدراسیون ورزشهای همگانی، با یک عزم راسخ و ملی در راستای کاهش کم تحرکی زنان که معضلی ملی است، در جهت رسیدن و به یک ایران شاداب و فعال، گامهای مهم و اثربخشی را برداریم.
-
۱۱:۲۶ -
۱۳۹۹/۱۱/۰۹ -
۲۶